Blog

Blog

Vrijdagmiddag: tijd voor zin!

Op deze vrijdagmiddag kijk je vast en zeker uit naar een weekend waarin je wilt genieten van het heerlijke weer! Want het lentegevoel zit er inmiddels goed in!

Deze vrijdagmiddag is voor mij absoluut gevuld met mijn tijd voor zin. Het heerlijke weer trekt me naar ons park. En al rondwandelend voel ik me trots en voldaan. We hebben er drie jaar hard voor gewerkt en het was niet altijd makkelijk, maar we hebben het weiland weten om te toveren in een idyllisch wandelgebied voor klanten. De planten staan dankbaar in bloei, overal springen er kleurrijke knoppen open in geel, rood, wit/roze. Met rondom veel groen en water: een prachtig gezicht! Op de plekken waar ik stilsta om van de omgeving te genieten, krijg ik ideeën om bankjes te plaatsen voor klanten. Zodat ze gedurende een coachsessie, gespreksgroep of training van hetzelfde uitzicht kunnen genieten.

Het is ook een plek die me terugbrengt naar een gekoesterd moment. Drie jaar geleden – op de warmste dag van het jaar – hebben mijn man en ik hier ons ja-woord aan elkaar gegeven. Ik voelde me een prinses in mijn prachtige jurk, sluier en kroontje. Maar ik was ook rete zenuwachtig! Later zei mijn man dat hij toen net zo zenuwachtig was ? Onze familie en vrienden ervoeren daarentegen een indrukwekkend moment: nog steeds vertellen ze hoe het kwartet begon te spelen en ik aan de arm van mijn vader één en al schittering was.
Ook deze ervaring brengt mij op ideeën: zou het niet mooi zijn om deze plek open te stellen voor bruiloften?

Dit zijn dingen waar ik deze vrijdag mijn zingeving uit haal.

Ga eens na, wat zijn die dingen voor jou? Heb jij ervaringen die je koestert? Wat maakt dat je die ervaringen koestert? Brengt het je op ideeën wat jij te bieden hebt aan de wereld? Wat maakt jou gelukkig, wat doet jou stralen? Denk er even over na en kijk of je hier dit weekend invulling aan kunt geven.

Dit weekend geef ik je nog een keer deze prachtige mee:

The meaning of life is to find your gift.
The purpose of life is to give it away.
– Pablo Picasso (schilder, 1881-1973)

Ik wens iedereen een zonovergoten en zingevend weekend toe!

Warme groet,

Elise van Schaik
Specialist in zingeving
Coach | Geestelijk verzorger | Trainer | Ritueelontwerper bij Tijd voor Zin!