Tijd voor Zin! Life counseling bij burn-out | Ritueelontwerp

Live Life Counseling

Live Life Counseling – burn-out (preventie)

 

 

 

Plan hier jouw gratis intakegesprek!

 

 

 

Je zit niet zo lekker in je vel

 

Tegenwoordig krijgen we met vele malen meer prikkels te maken dan waar onze hersenen op ingericht zijn. Als je een drukke baan hebt of je maakt privé iets moeilijks mee, kan het dus al snel zijn dat je de balans kwijtraakt.

Het kan zijn dat je dit opmerkt bij jezelf:

  • Je hebt veel aan je hoofd, je concentratie is minder goed en je vergeet meer.
  • Je bent emotioneler dan voorheen en schiet snel uit tegen mensen die dicht om je heen staan.
  • Je hebt moeite met keuzes maken of ‘nee’ zeggen, omdat je erg rekening houdt met anderen.
  • Je zet je 200% in en je hebt het gevoel dat je niet kunt minderen.
  • Je hebt altijd lange to-do lijstjes die afgestreept moeten worden.
  • Je bent streng voor jezelf en gunt jezelf weinig ontspanning.
  • Je bent vermoeid, slaapt onrustig en piekert veel.
  • Je hebt minder zin in de dag.
  • Ineens zie je op tegen sociaal contact.

Tijd om voor jezelf te zorgen!

 

Hoe kom je weer lekker in je vel te zitten?

 

Als je aandacht besteed aan deze gevoelens, is het goede nieuws, dat zo’n ervaring een keerpunt kan zijn. Je kunt een verandering inzetten ten goede. Naar een leven dat dichter bij jezelf ligt. Als je dichter bij jezelf komt, blijf je beter in balans en geniet je meer. Het klinkt zo simpel maar is ontzettend moeilijk met alle verwachtingspatronen van anderen, maar met name ook van onszelf.

Zorg dat dit jouw keerpunt wordt!

Bij deze moedige stap loop ik graag met je mee. Als life counselor ben ik niet sturend. Ik heb aandacht voor jouw levensverhaal, we onderzoeken hoe onderliggende problemen in het verleden zijn ontstaan, ik stel open vragen om jou zelf tot jouw antwoorden te laten komen. We besteden daarbij aandacht aan lichaam en geest.

 

Stel niet uit tot morgen wat nodig is om weer in balans te komen. Plan een gratis telefonisch intake gesprek via onderstaande knop.

 

Plan hier jouw gratis intakegesprek!

 

Hoe ziet dit traject eruit?

Je kunt enkele sessies afnemen (€95,00 per sessie incl. btw). Maar voor blijvende verandering raad ik een traject aan (€600,00 incl. btw, 7 contactmomenten).
Zo ziet het traject eruit:

 

Op adem komen 

We vergeten het weleens, maar soms is het nodig om op adem te komen. Er is geen betere plek om dat te doen als in de natuur. Bij een (naderende) burn-out is wandelen in de natuur een gouden combinatie. Weg van wat spanning oproept, je hoofd leeg maken. Een boom, een gekozen pad of kruispunt: we gebruiken de elementen in de natuur als metafoor voor jouw coachproces.
Dit kan in het park van Landgoed Seldenryck, of in één van de vele mooie wandelgebieden van natuurgebied De Maashorst in onze directe omgeving. 

Dit is wat de natuur voor je doet:
Adem… Bomen, struiken en planten geven fytonciden af – chemische verbindingen die door de lucht zweven en bewezen jouw afweercellen activeren.
Kijk… Alleen al het zien van groen werkt kalmerend.
Voel.. De wind of zon op je huid.
Luister… Natuurgeluiden geven je rust en ontspanning.
Beweeg… Het vermindert stress, versterkt je geluksgevoel, stofwisseling, weerstand, bloeddruk, doorbloeding van je hersenen en de aanmaak van nieuwe hersencellen.

Ontspan… De natuur verfrist, ontspant en brengt je in het hier en nu, omdat je zintuigen allerlei input ongestoord in zich op mogen nemen. Bovendien zorgt de combinatie van natuur, beweging en daglicht voor een betere nachtrust.

Door het wandelen in de natuur voel je je mentaal en fysiek gezonder en voel je je meer verbonden met je omgeving. Het maakt je hoofd stil en geeft ruimte aan nieuwe ideeën, oplossingen en creativiteit. Kortom, het is de basis om in je werk snel te kunnen schakelen, plannen, problemen oplossen en emotioneel stabiel te blijven.

Kom, we gaan op pad!

 

                

 

 Voor de Life Live Counseling gelden de  Algemene Voorwaarden.

 

 

La beauté commence au moment où vous décidez d’être vous-même. 

(Schoonheid begint op het moment dat je besluit jezelf te zijn)

– Coco Chanel (modeontwerpster, 1883-1971)