Blog

Blog

Vrijdagmiddag: Tijd voor Zin!

Vandaag in het nieuws: ‘ANWB brengt een matchend kostuum voor bruidsparen op de markt.’ Het ziet er precies uit zoals je verwacht: knalgeel en in grote letters bedrukt met ‘ANWB’. Wat romantisch!

Het is 1 april! De dag dat wij traditioneel een grap met elkaar uithalen. Hoe deze traditie precies is ontstaan is niet bekend, maar we doen er met z’n allen graag aan mee. Een kleine greep: in 1960 ontlokte het bericht dat de Toren van Pisa was omgevallen veel reacties, in 2004 leert XS4All zijn klanten hoe ze hun Senseo op het internet moeten aansluiten en sinds 2013 kun je overnachtingen boeken in Paleis Soestdijk.

Humor heeft in mijn werk een aparte status. Zingeving kan snel ergens over gaan en serieus worden. Praat een klant langere tijd over moeilijke zaken, dan haal ik de zwaarte eraf met humor. Het leidt tot relativering en nieuwe zienswijzen.

Dr. Doosje onderzoekt de rol van humor. Humor gaat vrijwel altijd over iets dat niet goed gaat. We hebben het hier dan natuurlijk over de positieve humor. Er is zelfbevestigende humor (lachen om ellende) en verbindende humor. Zo moeten mensen regelmatig lachen als ik mijn favoriete verhaal vertel over hoe ik op een bepaald moment na veel oefenen moest toegeven dat tennis mij niet lag, toen ik ten overstaan van de teamleden niet de bal terugsloeg, maar mijn racket uit mijn hand wierp.

Lachen werkt bloeddrukverlagend, geeft spierontspanning en maakt het gelukshormoon aan. Het is zelfs even gezond als joggen! Dus: lachen maar!!

Wat kun jij vandaag uithalen om mensen aan het lachen te krijgen? Stap een beetje uit je comfortzone en wees creatief. Stuur een humoristisch plaatje, vertel over een grappige ervaring, maak een kwinkslag in je website tekst. Een beetje luchtigheid op z’n tijd is heel gezond!

Nieuw in ons Aanbod
Komende zaterdag om 15.00 uur is de Inspiration Session ‘Zin in Sneeuw!’. Door het maken van sneeuwengelen en sneeuwballen gooien in het park, halen we het kind in onszelf naar boven en leren we hoe we plezier in ons leven kunnen brengen. Meld je nu aan!

Een plezierig weekend gewenst!

Warme groet,

Elise van Schaik
Specialist in zingeving
Coach | Geestelijk verzorger | Trainer | Ritueelontwerper bij Tijd voor Zin!