Blog

Blog

 

Discovering the Wonder of Mexico's Mystical Wind

Vrijdag: tijd voor zin!

Het is vrijdag. Weer tijd voor zin!

En wát een vrijdag! Er gaat een storm over ons land die de grootste van de 21e eeuw belooft te zijn. Heb jij je spullen veilig opgeborgen voor schade? Het was een uitdaging voor mij om deze blog op tijd af te krijgen. Ik had de blog klaarstaan, toen de storm zo hard tekeer ging, dat we buiten op het terrein een en ander moesten gaan redden. 

De storm brengt bij mij een couplet van het nummer ‘Avond’ van Boudewijn de Groot in gedachten. ‘Laat buiten de stormwind nu maar razen in het donker, want binnen is het warm en licht en goed‘. Wat heeft hij mooie nummers uitgebracht. Testament, Verdronken Vlinder, De vondeling van Ameland. Allemaal klassiekers. Het brengt bij mij een warme herinnering omhoog naar afgelopen oudjaar, toen ik met mijn vader oliebollen stond te bakken. Samen de deegbolletjes in het hete vet laten zakken en ondertussen meezingen met Boudewijn de Groot. Mijn vader haalde wat herinneringen op en stond te heupwiegen met een glinstering in zijn ogen. Wat genoten we van dit moment. Echt even samenzijn. Want in de bezigheden van alledag zijn dit soort momenten met hem schaars.

Herken jij dit? Van die momenten waarvan je wilde dat die er meer waren, maar waar de dagelijkse agenda vaak een stokje voor steekt? Met wie zou jij meer fijne tijd willen spenderen? En hoe zien die momenten eruit? Wil je weer eens die foto’s van die bijzondere vakantie bekijken met je partner? Je oma nog eens vragen om te vertellen over hoe ze jou vroeger aan het lachen maakte? Of nog simpeler: een dikke knuffel geven aan diegene waar je van houdt. Het kan soms zo simpel zijn…waar wil jij dit weekend – of tijdens deze storm – tijd voor maken?

 

Quote van de week: 

Connection is why we’re here; it is what gives purpose and meaning to our lives.
– Brené Brown

 

Ik wens je een fijn – zinvol – weekend!

Warme groet,

Elise van Schaik
Specialist in zingeving
Coach | Geestelijk verzorger | Trainer | Ritueelbegeleider bij Tijd voor Zin!

 

Reacties zijn gesloten.