Blog

Blog

Vrijdagmiddag: tijd voor zin!

Yep! Daar ben ik weer met mijn zingeving! ?

Want iedereen komt thema’s tegen rondom betekenisgeving.

Mijn schoonheidsspecialiste is een hippe jonge vrouw. Ze straalt zelfvertrouwen uit en heeft een succesvolle zaak opgebouwd. Maar tijdens de behandeling vertelde ze mij dat ze de laatste tijd niet zo lekker in haar vel zat. Ze werkte hard en kwam te weinig toe aan iets leuks doen met haar gezin. Ze eindigde haar woorden met “Dan denk ik, waarvoor doe ik het allemaal?” Een pittige uitspraak die ervan getuigde dat het leven haar glans even had verloren. Het kwam voor mij als een verrassing. Achter dat evenwichtige uiterlijk speelde zingevingsvragen. Zo zie je maar…

Ik ontvang vaker mensen die vanaf de buitenkant alles goed op orde lijken te hebben. Ze komen aangereden in een mooie auto, hebben humor en zijn communicatief vaardig. Het zijn huismoeders, docenten, ondernemers of managers. Maar toch hebben ze allemaal hun thema’s. Niet weten welke kant hun leven uit te sturen, een relatie met uitdagingen, moeite met grenzen bewaken of een kind met psychische problemen.

Terug naar jou. Hoe achterhaal je wat voor jou belangrijk is? Er zijn in je leven genoeg aanknopingspunten:

  • Heb je de afgelopen tijd momenten ervaren waarop je met jezelf samenviel? Bezigheden waarin je volledig opging in en de tijd vergat? Waar was je op dat moment, wat deed je en met wie was je?
  • Van welke bezigheden krijg je een dosis energie, blijdschap en zelfvertrouwen?
  • Als jij het helemaal voor het zeggen had, hoe zouden je dagen er dan uitzien? Wat zou je doen?

Kun je een rode draad ontdekken? Zijn er bezigheden of thema’s die terugkomen? Dat zijn belangrijke onderwerpen voor jou om meer van te doen. Durf ernaar te leven!

Ik wens je een zingevend weekend!

Warme groet,
Elise van Schaik
Specialist in zingeving
Coach | Geestelijk verzorger | Trainer | Ritueelbegeleider bij Tijd voor Zin!