Tijd voor Zin! Coaching | Geestelijke verzorging | Training | Ritueelbegeleiding

Live Life Coaching

In balans blijven  Je merkt dat je een extra steuntje in de rug wel kunt gebruiken, om te zorgen dat je in balans blijft. 

Herstellen  Ineens zat je midden in een burn-out. Je zag het (achteraf) misschien al aankomen. Het was een ervaring die je leven – privé en werk – op vervelende manier heeft opgeschud. Dit wil je nooit meer! Je wilt je leven weer oppakken op een manier die beter bij jou past! Je wilt dichter bij jezelf blijven. 

Wees trots op jezelf, want je zet een moedige stap! Hiermee zorg je voor jezelf. (en dus ook voor de mensen om je heen)

Je zit niet zo lekker in je vel

Onderweg maak je vanalles mee waardoor je soms best een steun in de rug kunt gebruiken.
Misschien is er veel gebeurt in je leven de laatste tijd, heb je moeite om de ballen hoog te houden, of heb je patronen opgebouwd die jou ooit hielpen, maar die je nu in de weg staan.

Herken je je in meerdere van de volgende dingen:

 • Je hebt veel aan je hoofd, je concentratie is minder goed en je vergeet meer.
 • Je bent emotioneler dan voorheen en schiet snel uit tegen de mensen die het dichtst om je heen staan. Je kent jezelf niet zo.
 • Je hebt moeite met keuzes maken (die bij jou passen) of ‘nee’ zeggen, omdat je sterk rekening houdt met de ander.
 • Je bent perfectionistisch.
 • Je hebt faalangst.
 • Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je zet je 200% in en je hebt het gevoel dat je niet kunt minderen.
 • Je bent een doorzetter.
 • Je hebt altijd lijstjes met to-do’s.
 • Je bent streng voor jezelf, je staat jezelf weinig toe om te ontspannen of te genieten.
 • Je bent vermoeid, slaapt onrustig en piekert veel.
 • Je hebt minder zin in de dag dan voorheen.
 • Je gaat sociaal contact uit de weg.
 • Je hebt niet het zelfvertrouwen dat jou toekomt.

Grote kans dat dit je veel energie kost en je niet lekker in je vel zit.


Een keerpunt!

Het goede nieuws is dat zo’n ervaring een keerpunt kan zijn. Je ervaart het waarschijnlijk nog niet zo, maar veel mensen zeggen achteraf dat deze uitdagende situatie een geschenk was. Een verandering ten goede. Naar groei richting zichzelf, meer geluk en genieten van het leven. Zorg dat dit moment jouw geschenk wordt!


Herijken

Vooraf
Je vult een vragenlijst in om te bepalen in welke spanningsfase jij je bevindt en wat voor soort begeleiding gewenst is.
1e bijeenkomst
EHBO: Eerste Hulp Bij Onrust! Als er zoveel door je heen gaat kun je best wat inzicht gebruiken. Begrijpen geeft een stuk rust en is een eerste stap terug naar balans. Ik geef je informatie over burn-out en wat je wel en niet van jezelf mag verwachten. Leun maar achterover, stel je vragen en vertel hoe je erbij zit.
2e bijeenkomst
We gaan dieper in op je levensverhaal. We bepalen op welke levensgebieden en persoonslagen jouw vragen liggen, welke coachvraag en coachdoelen je hebt, welke erkende methodieken de beste resultaten geven en we stellen een persoonlijk ontwikkelplan op.


Zin in je leven!

3e, 4e, 5e, 6e bijeenkomst
We gaan aan de slag! We werken aan je ontspanning, grenzen bewaken en agendamanagement. Maar ik wil snel met jou naar de kern: een stevige verbinding met jezelf en je flow hervinden. Wie ben jij? Wat heeft jou gemaakt tot wie jij nu bent? Wat is voor jou belangrijk? Wat inspireert en motiveert jou? Waar gaat jouw energie helemaal van stromen? Wat houdt jou tegen? Welke stappen kan je zetten om daar te komen? Door creatieve inzet van diverse methodieken krijg jij hier duidelijk zicht op en kom je bij jouw eigenheid. Je zet stappen naar een manier van leven die helemaal bij jou past. Zo kun jij die uitdagingen aan!
Tussentijds
We hebben doelen opgesteld voor slaap/rust, voeding, beweging en structuur, waar je thuis mee aan de slag gaat. Je houdt je reflecties bij in het logboek dat je hebt ontvangen. Om jouw proces op het gewenste niveau te houden vul je een tussen- en eindevaluatie in.
Coach-update
Een maand na afronding van jouw traject, bellen we voor een coach-update. Hoe gaat het met je? Waar liggen nog aandachtspunten en wat zijn jouw mijlpalen om te vieren?

In veel gevallen kunnen wij samen aan de slag. Soms reikt een vraag dieper of liggen ze op een ander vlak dan waar ik ondersteuning in kan bieden. Wanneer ik dit vermoed, verwijs ik je door naar een andere specialist.


Naar buiten!

Bij mooi weer zijn we zoveel mogelijk in het park van Landgoed Seldenryck. Want natuur is goed voor je. Je zintuigen krijgen er allerlei input die ze ongestoord in zich op mogen nemen, dit werkt verfrissend en brengt je in het hier en nu. 10 minuten wandelen in het groen geeft al winst. Daar komt steeds meer wetenschappelijk bewijs voor. Mensen die regelmatig in de natuur zijn, voelen zich mentaal en fysiek gezonder, ervaren minder stress, hebben minder chronische aandoeningen en voelen zich meer verbonden met hun omgeving.
Adem in, adem uit! Bomen, struiken en planten geven fytonciden af – chemische verbindingen die door de lucht zweven en jouw afweercellen activeren.
Kijk! Alleen al het zien van groen werkt kalmerend.
Voel! Voel de wind of de zon op je huid.
Luister! Natuurgeluiden geven je rust en ontspanning.
Kom in beweging! Het verhoogt je stofwisseling, weerstand, bloeddruk, doorbloeding van je hersenen en stimuleert de aanmaak van nieuwe hersencellen. Dat heeft weer positieve invloed op snel kunnen schakelen, plannen, problemen oplossen en emoties in bedwang houden. Het vermindert stress en bevordert het geluksgevoel door dopamineaanmaak. Wandelen maakt je hoofd stil en geeft nieuwe ideeën, oplossingen en creativiteit. We gebruiken de elementen in de natuur als metafoor voor jouw coachproces. Een boom, een gekozen pad: we zetten het in om tot nieuwe inzichten te komen.
Ontspan! De combinatie van natuur, bewegen en daglicht zorgen voor ontspanning en een betere nachtrust.

 

                

 

Geïnteresseerd?

 • Bel: 06-48398690
 • Mail: info@tijdvoorzin.nl

 Voor de Life Live Coaching gelden de  Algemene Voorwaarden.

 

 

La beauté commence au moment où vous décidez d’être vous-même. 

 


(Schoonheid begint op het moment dat je besluit jezelf te zijn)

– Coco Chanel (modeontwerpster, 1883-1971)